Shqip

Departamentet

Struktura e ADCT

Kryetar

MSc. Armada Molla

Bordi Drejtorëve


Prof.Dr.               Luan Përzhita

MA                       Rrapo Zguri

MA                      Ivana Tomco

 

Departamentet e ADCT

Departamenti i Trashëgimisë Kulturore

Prof. Dr. Luan Përzhita

Trashëgimia materiale

Trashëgimia jomateriale


Trashëgimia Materiale

Arkeologjia

a. Parahistori

b.Antikiteti

c. Mesjeta


Monumentet

a. Qytetet Antike

b. Keshtjellat

c. Qendrat historike

d. Rrugët dhe urat

e. Objektet Kultit (Mysliman, Katolike, Bektashian, Ortodoks, Të tjerë)


Departamenti i Restaurimit  të Tarshëgimisë Kulturore

MSc  Edlira Çaushi

Konservimi

Restaurimi


Departamenti i Etnokulturës

Kostumografia

Kuzhina Shqiptare

Jeta e përditshme

Veglat muzikore

Festat tradicionale

Folklori (përrallat, legjenda, këngë, poezi, ninulla, proverbat)

Eposi i Kreshnikëve (Alpet e Shqipërisë, Kosova, Mali Zi)

Isopolifonia


Departamenti i Muzeologjisë

Prof.Dr. Ilir Gjipali

Muzeë Shqiptar

Ekspozitat në muze

Krijimi i Muzeve te rinj

Miqtë e Muzeut

Komiteti Kombëtar i Muzeve - ICOM

Rrjeti i Muzeve Rajonal dhe Ndërkombëtar


Departamenti i Edukimit

MSc Armada Molla

Edukimi në Muze

Edukimi në Trashëgiminë Kulturore

Guidat/Lektorë

Trajnime profesionale


Departamenti i Komunikimit dhe Medias

MA  Rrapo Zguri

Marrëdhënie me Publikun

Media

Network

Lidhje

Botime


Departamenti i Turizmit/Marketingut

Ph.D. Brunilda Licaj

Itineraret kulturore

Itineraret turistike

 


 

 

 

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...
Heeey, this is poll in the drop-down menu?!