English

Publications

Shqipëria Turistike Zhvillimi i turizmit përmes trashëgimisë kulturore

| 15.08.12 |  E-mail | Print | PDF 

 

Intervistë me znj. Armada Molla, presidente e Shoqatës për Zhvillimin e Turizmit Kulturor në Shqipëri

Nga Dorina Talo

Përshëndetje znj. Armada. Si fillim le të prezantohemi. Ju jeni në krye të Shoqatës për Zhvillimin e Turizmit Kulturor, cili është misioni juaj? Kush janë anëtarët që formësojnë Shoqatën tuaj?


Shoqata për Zhvillimin e Turizmit Kulturor - ADCT është themeluar në vitin 2009 si një organizatë profesionale e fokusuar në zhvillimin e turizmit kulturor dhe turizmit në përgjithësi, përmes promovimit dhe ruajtjes së trashëgiminë Kulturore dhe Natyrore.

Anëtarët e saj janë personalitete të fushave të Trashëgimisë Kulturore, Arkeologjisë, Muzeologjisë, Turizmit, Medias etj. Bazuar në këtë sfond akademiko-kulturor, në profesionalizmin dhe ekspertizën e tyre dhe të drejtuesve të saj, ADCT synon që zhvillimi i turizmit në Shqipëri të arrijë standardet e kohës duke respektuar interesat e vizitorëve.

Ndërkohë që vizioni i ADCT-së është i qartë: promovimi i potencialeve turistike dhe kulturore shqiptare për të krijuar një imazh tërheqës dhe një identitet të fortë të Shqipërisë, misioni i saj konsiston në rritjen e ndjeshmërisë së shoqërisë kundrejt vlerave të trashëgimisë kulturore përmes edukimit, komunikimit ndërkulturor për një zhvillim të qëndrueshëm të Turizmit në vend.

Read more...
 

Max Lambertz

| 17.11.11 |  E-mail | Print | PDF 

Although Max Lambertz was a classical scholar, and later a theologian by training, his greatest scholarly passion was and remained Albanian philology. He is considered the most prominent German-language exponent of Albanian studies in the twentieth century and has left behind him an impressive list of publications: Albanische Märchen und andere Texte zur albanischen Volkskunde (Albanian Folk Tales and other Texts on Albanian Folklore), Vienna 1922; Zwischen Drin und Vojusa: Märchen aus Albanien (Between the Drin and the Vjosa: Folk Tales from Albania), Leipzig 1922;

Read more...
 


 

 

 

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...
Heeey, this is poll in the drop-down menu?!