Shqip

ArticlesRruga e re për në muze*

 Shkruar nga Administrator | 17.11.11 |  Shpërndaje me Postë Elektronike Array Shtyp Array PDF 
There are no translations available.

Nga Armada Molla
Respekto të shkuarën për të ndërtuar të ardhmen. Ky postulat me një përhapje të gjerë në botën e qytetëruar ka nisur të ngacmojë edhe ndjeshmërinë e shoqërisë shqiptare gjatë viteve të fundit. Komunikimi kulturor tashmë konsiderohet si një proces social i rëndësishëm me ndikim të dukshëm në zhvillimin e vendit. Në një shoqëri të hapur me komunikim dhe teknologji të zhvilluar, institucionet e kulturës luajnë një rol parësor, jo vetëm si instrumente zhvillimi, por edhe si referenca të rëndësishme historike që na orientojnë në formimin e identitetit kombëtar. Pikërisht komunikimi nëpërmjet muzeve dhe krijimi i lidhjeve mes muzeologjisë dhe shoqërisë konsiderohet sot më shumë se domosdoshmëri. Nëpërmjet koleksioneve që prezantojnë, muzetë evokojnë vlera të mbijetesës së qytetërimeve në shekuj, duke i transmetuar ato te brezat e rinj si një trashëgimi e pazëvendësueshme.

Lexo më shumë...
 

“Peeping” Tourist: A Case study of the State Tourist Agency - AlbTourist

There are no translations available.

Brunilda Liçaj, Candidate PhD
Lecturer - Faculty of Business“
Aleksander Moisiu” University - Durres,
E-mail: Kjo Adresë e Postës Elektronike është e mbrojtur nga reklamat e pa dëshirueshme.Ju duhet JavaScript e lejuar për ta shikuar atë ; Kjo Adresë e Postës Elektronike është e mbrojtur nga reklamat e pa dëshirueshme.Ju duhet JavaScript e lejuar për ta shikuar atë


Armada Molla, MSc
President- ADCT (Association for Development of Cultural Tourism)
E-mail: Kjo Adresë e Postës Elektronike është e mbrojtur nga reklamat e pa dëshirueshme.Ju duhet JavaScript e lejuar për ta shikuar atë , Kjo Adresë e Postës Elektronike është e mbrojtur nga reklamat e pa dëshirueshme.Ju duhet JavaScript e lejuar për ta shikuar atë


Abstract:

The Historians described Albania as one of the countries belonging to the former socialist coalition that couldn’t escaped the general symptoms of developing of a controlled and a state-run economy.
Tourism which was considered as one of the most crucial industry for the majority of world economies was considered as an insignificant industry during the communist regime. The lack of attention to the development of tourism was justified under the ideology of Karl Marx theory under which "services do not influence the creation of the gross domestic product of a country." As a member of a specific group, the Albanian borders were opened for a limited number of tourists, whose origin was mainly from the former communist countries.

Lexo më shumë...
 


 

 

 

joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...
Heeey, this is poll in the drop-down menu?!