English

Press Release

7 Most Endangered Press Release

 Written by Administrator | 05.09.13 |  E-mail | Print | PDF 

7 Most Endangered Press Release

 
| 12.09.12 |  E-mail | Print | PDF 

 

Bashkia Shkodër, Shoqata për Zhvillimin e Turizmit Kulturor - ADCT në kuadrin e 100 vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë organizojnë Ditën e Premte dt. 14 Shtator 2012 në Kalanë e Rozafës – Shkodër aktivitetin kulturoro-turistik “Kalaja e Rozafës - skena ku përjetësohen vlerat”. Mbështetur nga Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, ky aktivitet qwvjen në formën e një shfaqje teatrale kushtuar Legjendës së Rozafës, synon rijetëzimin dhe promovimin tek një public i gjerë i vlerave unikale të Trashëgimisë Kulturore Shqiptare.

Një përformancë artistike pikërisht aty ku historia nis mijëra vjet më parë - në Kalanë e Rozafës, e sjellë mjeshtërisht dhe në një formë ndryshe nga Aion Teater, do të risjell në vëmendjen tonë një nga legjendat më të lashta që lidhet me ekzistencën dhe hershmërinë e kombit shqiptar. Legjenda e Rozafës, dhe e ajo shumë nënave në shekuj, vjen në skenë për të shpalosur atë vlerë njerëzore që historia i ka atribuar gjithmonë femrës – sakrificën shpirtërore dhe fizike për t’i dhënë jetë jetës.Aion Teater është trupë teatrale që vjen nga Roma-Itali dhe përbëhet nga një grup

Read more...
 


joomla wellnessLorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s...
Heeey, this is poll in the drop-down menu?!